Publikum siger

Hvad publikum siger om Op på hesten igen

HVAD PUBLIKUM SIGER OM "OP PÅ HESTEN IGEN"Som bestyrelsesmedlem i Helsingør Teater oplevede jeg d. 23. oktober på Espergærde Bibliotek Teater Gulds forestilling:
OP PÅ HESTEN IGEN

En bittersød komedie med indlagte skraldgrin hvor divaen skal spille en stor rolle, men hvor alt går galt og hun må derfor prøve at redde stumperne i sit liv for at overleve.

Et amatørteater står og mangler en instruktør og med alle dets små og store primadonnaer bliver det noget af en opgave for hende, at komme igennem, da hun samtidig ikke har været instruktør før.

Det er en monolog der taler til os alle sammen, hvor man tid til anden må ned og bide i græsset, men ikke mindst hvordan man kommer op igen.

En rørende forestilling som får smilet frem, men handler også om ydmyghed og handlekraft der vækker stof til eftertanke for dem der kigger på.

Scenografi - prangende kostume og tekst, danner en helhed som gør stykket værd at se og det kan bestemt anbefales.

Med venlig hilsen
Lillian Mathiesen


Jeg oplevede forestillingen på Teater Vestvolden, november 2017

Hylende morsom og rørende komedie om at falde af hesten og komme op på den igen. Lene Poulsen er fortrinlig i rollen som en falleret diva, der forbrændt vender hjem til sin lejlighed efter en forestilling, som gik grueligt galt. Som divaen beretter om sit dramatiske arbejde med at instruere et egnspil befolkes scenen af et større persongalleri, som på fineste vis gøres lyslevende gennem Lene Poulsen indlevende skuespil. Forestillingen tager et humoristisk og kærligt tag på mødet mellem mennesker og verdner, her den professionelle skuespillers møde med amatørskuespillet. Som publikum hensættes man i latter, når vi hører om divaens møde med det brogede persongalleri, som udgør egnsteatret. Samtidig røres man som publikum, når man bevidner momenter af forelskelse og samhørighed mellem divaen og amatørskuespillerne. Selvom forestillingen gik i brand erkender divaen, at mødet med amatørskuespillet har givet hende kærligheden til teatret tilbage. En forestilling der på fineste vis forener det komiske med de evigtgyldige spørgsmål om, hvordan samhørighed kan findes på tværs af forskellighed og ikke mindst hvordan man genvinder fodfæstet, når man har mistet det.

Kan kun give mine varmeste anbefalinger. En forestilling der morer og rører mennesker på tværs af alder. Så forestillingen med min 14 årige datter, som siger hun giver seks stjerner (det største antal, siger hun).

Med venlig hilsen, Benedikte Møller Kristensen


Forestillingen "Op på hesten igen" er en fin komedie med flere lag i historien. Det er den lille historie om en amatørteatertrup der - ikke uden udfordringer - skal sætte et borgspil op. Men samtidig er det historien om hvad der betyder noget i livet og om hvorledes kunst har sin berettigelse. Forestillingen er meget levende fortalt, på trods af at der kun er en skuespiller på scenen, bliver man præsenteret for et meget farverigt og til tider rørende persongalleri heriblandt Konni med K, Flæske og manden i kørestolen. Jeg kan kun anbefale at opleve forestillingen og Lene Poulsen som endnu engang har vist at der er guld i teater Guld.

Karina Gry Jensen


Tusind tak for en rigtig god oplevelse d. 28.11 med ”Op på hesten igen”. Jeg er meget begejstret og imponeret over forestillingen, som jeg efterfølgende har drøftet med et par bekendte, der også var heldige at være blandt publikum denne fantastiske aften. Vi er alle enige i at forestillingen i den grad fortjener at blive set af et bredere publikum. Vi var alle meget betaget af dit skuespil, den måde du fylder rummet på og oplevelsen i det hele taget.

Jeg skal også hilse fra et par unge piger, der ligeledes var meget begejstrede.

Marianne Andersen, Nakskov

#