Frankie og Johnny

Komedie om to voksne singler, som har svært ved at overgive sig til kærligheden. Spillede 33 gange i 2010 og 2011.

Project Four


FRANKIE OG JOHNNY- Dramakomedie af Terrence McNally

Bearbejdet af Carsten Fromberg og Lene Poulsen

Jeg havde lyst til at fortælle en historie om to midaldrende singler, fordi der er så mange af os. Og jeg købte rettighederne til Terrence McNallys stykke fra 1988, Frankie og Johnny. Men da vi skulle i gang med arbejdet, fik vi lyst til at friske det lidt op, så vi lavede en nyoversættelse, som vi kaldte Andrea og Kaj - og Den Store Ånd. Frankie og Johnny henviser til et par, som alle kendte i USA 1988. Andrea og Kaj henviser til den flabede frø og den snerpede papegøje, som alle danskere kender. Vores Andrea, som gerne vil elskes, men er bange for at miste sin frihed, og Kaj, som forlanger, at Andrea, i løbet af en enkelt nat skal overgive sig til et parforhold med ham, er hårdt optrukne karakterer i et hårdt miljø. De er white trasch - hvide mennesker uden uddannelse, som lever et fattigt liv – både materielt, åndeligt og kulturelt. De er henholdsvis servitrice og kok på en diner. Kaj foredrager om "Den Store Ånd", som han mener har svaret på alt, og Andrea er for firkantet til at acceptere en abstrakt idé. Men de har brug for hinanden. Stykket begynder med at de har se har sex. Og de finder sammen i kærlighed til sidst.

Vi spillede stykket på Det flotte Hotel Imperial ved Vesterport Station og også på turné i alt 33 gange i årene 2010 og 2011.

Medvirkende: Lene Poulsen og Søren Hauch-Fausbøll
Instruktion: Carsten Fromberg / Mogens Pedersen
Scenografi: Peter Rafn Dahm
Kostumer: Rikke von Qualen
Lysdesign: Kisser Rosenquist
Producent: Teater Guld

Forestillingen blev støttet af Wilhelm Hansen Fonden

Forestillingen var godkendt til Garantiordningen af Statens Kunstfond


#
Henrik Lyding i JP:
"Stykket er fornøjeligt fordansket, og derfor bliver resultatet en hyggelig og ganske rørende lille komedie."Knud Cornelius, Frederiksborg Amtsavis:
"Søren Hauch-Fausbøll er en rørende oprigtig bejler og Lene Poulsen rammer præcist som den Shakespeareske trold, der ikke vil tæmmes - eller tror hun bare, at hun ikke vil?"