Lene Poulsen

LENE POULSEN

Skuespiller, forfatter, producent og instruktør.

Født i Århus 1958. Begyndte som professionel skuespiller i 1978.

Mesterudlært i Stanislavski-systemet af Bodil Lindorff, og i sprog og vers og meget mere af Kgl. skuespiller Martin Hansen.

LP er gået gruppeteater-vejen og TV-vejen. Siden ungdommen har hun arbejdet sammen med de bedste danske dramatikere, instruktører og skuespillere på TV, film, radio og teater.
LPs første store rolle var den ene af hovedrollerne i Narrespillet om Magister Bonde og Den Smukke Eline Mortensdatter af Svend Aage Madsen i Ridehuset i Aarhus 1978, instrueret af Hans Rosenquist. Hans Rosenquist tog hende med til Holstebro Børneteater og Jomfru Ane Teatret i Ålborg. Hun flyttede til København og blev en del af forskellige gruppeteatre, som fx Solvognen. Samtidig begyndte hun at spille film og tv.
Det folkelige gennembrud kom i rollen som Sanne Olsen i tv-serien Een Stor Familie, skrevet af Lise Nørgaard, instrueret af Bent Mejding på DR i 1982-1984.
Hun spillede Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe i Pippi Langstrømpe, Mine i Hostrups En Spurv i Tranedans og Henny i farcen Stamherren af Arnold og Bach.
I nyere tid har hun spillet store roller i DR2 tv-serierne Teatret ved Ringvejen af Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann og A-Klassen af Parminder Singh og Morten BH, og haft mindre roller i mange andre tv-serier, som fx Ørnen og Rita.
Hun har medvirket i reklamer.
Hun har arbejdet sammen med instruktører som Erik Balling, Li Vilstrup, Charlotte Sieling, Niels Arden Oplev, Klaus Hoffmeyer, May El-Toukhy, Caspar Rostrup, Ebbe Langberg, Aase Schmidt, Morten BH, Malene Choi og mange flere.

I årene 2006-2021 havde hun sit eget lille turnéteater, Teater Guld, hvor hun blandt meget andet, spillede og producerede Shirley Valentine af Willy Russell instrueret af Jan Hertz - og sin egen nye farce, Jeg er rig, i samarbejde med den dengang helt unge, nyuddannede instruktør, Rasmus Ask. Manuskriptet udkom i bogform på Forlaget Drama, og kan lånes på bibliotekerne.

I årene 2002-06 stod hun i spidsen for en stor litterær begivenhed, Poesiens Dag i Frederiksberg Have. Digtere, musikere, skuespillere og andre kunstnere, optrådte med poesi under åben himmel - og haven var fuld af publikum.

LP har spillet uendelig meget forumteater. Hun har undervist i skuespil på film i forbindelse med teambuilding-arrangementer i Filmbyen og har faciliteret og instrueret personalerevyer på store arbejdspladser.

Siden 1984 har LP undervist i drama på højskoler, ungdomsskoler, HF, Station-Next i Filmbyen - og gør det stadig.

Velkommen til siden her. Kig jer rundt, der er meget at dykke ned i.

#

Flyvende på mælkebøtter. Foto: Jens Astrup

#

AVISUDKLIP

#

2002-2006

#
#

På vej hjem fra jobbet, som nummerpige på den første Poetryslam på Ophelia Beach. Her sammen med slammerne Jan Nygaard, Kåre Wangel og arrangør Peter Dyreborg. Kim Linnet tog billedet.

#

Sankt Hans Aften. Foto: Jens Astrup