Jeg er rig

Absurd farce om skilsmisse og uagtsomt manddrab. Spillede 50 gange i hele landet.

Project Three

JEG ER RIG - en absurd farce om skilsmisse og uagtsomt manddrab

Forestillingen handler om Kirsten Paarup Madsen, som bor alene i et overbelånt hus efter manden er skredet med en yngre model. Kirsten er ikke god til at sætte grænser. Hun er derimod vældig god til at sige undskyld og mange tak, selvom der egentlig ikke er grund til nogen af delene. Hun er ikke vandt til at mærke sine behov og længsler. Hun bliver derfor også forskrækket en dag svogeren, Thorkil, pludselig kommer forbi og vil kysse hende. Hun skubber ham væk, og han falder på uheldigste vis bagover og dør af at ramme nakken ned i køkkenbordet. Det var jo en fejl. Hun ville gerne have haft det kys - bare ikke på dén måde.
Men dér står hun så med et lig i køkkenet, som hun bliver nødt til at få skaffet af vejen, da et fremmed par ringer og siger, at de kommer og ser på huset. Kirstens eks-mand har sat det til salg uden hendes vidende.
Problemerne tårner sig op. Det er tungt at bakse rundt med en død mandekrop. Og datteren ringer og plager om nye støvler på det helt forkerte tidspunkt.
Midt i det hele finder Kirsten ud af, at Thorkils kuffert er fuld af kontanter. Hvor har han dem fra? - De skal også gemmes væk. Kirsten taler med Thorkil igennem hele stykket, mens hun gennemgår krise efter krise.
Til slut får hun hævn over sin grådige ægtemand. Og hun rejser væk med alle pengene.

Forestillingen blev improviseret frem på Teater Vestvolden, hvor Stephan Pollner var så generøs, at låne os lokaler. Den fik et langt liv på landevejene. Og nu, inden længe, bliver manuskriptet udgivet på Forlaget Drama.

Medvirkende: Lene Poulsen
Instruktør: Rasmus Ask
Instruktørassistent: Sarah Gottlieb
Scenograf: Theis Witzel
Kostumier: Rikke von Qualen
Foto: Lau Stender/Lisbeth Holten
Trailer: Ida Grøn

Manuskript af Lene Poulsen
Dramaturg: Lars Brunse

Producent: Teater Guld


Forestillingen var godkendt til Turnénetværket af Statens Kunstfond

Forestillingen blev støttet af Den Bøhmske Fond
Tak til
Plotvaerkstedet.dk#

Manuskriptet til Jeg er rig er udgivet på Forlaget Drama, og kan købes her

#
#
”Lene Poulsen er forrygende i rollen som Kirsten. Der er kun hende på scenen, men det glemmer man lynhurtigt, for Lene er enestående i sin måde at formidle handlingen på, og hendes timing sidder lige i skabet HVER ENESTE GANG! Hun har en helt fantastisk mimik, og hun hvirvler publikum helt ind i historien, så man glemmer alt om tid og sted. Hun er dybt troværdig.”
Tonny Olausen, Kulturtid.dk
-----
”… super godt spillet af Lene Poulsen, som er meget overbevisende og humoristisk i rollen.
Den underholder og er tankevækkende på en gang.”
Bo Juul Petersen, Kulturkongen
-----
"Vanvid, morskab og galgenhumor i to timer.
... Replikkerne sad lige i skabet med en timing, og en følelsesmæssig udladning, der vekslede mellem vanvid, morskab og galgenhumor i én pærevælling.
Det var en intens stemning, som greb publikum, og som udløste stående og velfortjent applaus efter knap to timers underholdning."
Torben Rasmussen Kanal Frederikshavn